Selder Vit Halvmatt

Linoljefärg – Vit halvmatt

kr234.00

0,5, 1 eller 5 liter. En vit slutstrykningsfärg av halvmatt karaktär för all in- och utvändig målning.

Artikelnr: N/A Kategori:
  • Beskrivning
  • Ytterligare information

Beskrivning

Denna halvmatta linoljefärg tillverkas av höggradigt raffinerade linoljor vilket ger färgen unika egenskaper vad beträffar torktid, glans, väderbeständighet och mögelresistens. Den kännetecknas av låg viskositet och hög vikt, vilket ger en lättstruken men samtidigt väl täckande färg utan behov av spädning. Densiteten varierar mellan 1,8-2,2 kg per liter vilket borgar för hög andel pigment och lång livslängd.

Slutstrykningsfärgen används efter att ytan belagts med Linoljefärg Grund och skall strykas i två lager. En färg av halvmatt karaktär lämpar sig för fasader och paneler eller där man så icke önskar en alldeles för blank yta.

Allmänt om linoljefärg: Linoljefärg används vid målning såväl inomhus som utomhus och kan användas på så vitt skilda underlag som trä, stål, puts och glas. Det är viktigt att du målar tunna lager när du målar med linoljefärg. Jobba in färgen med en tät och bra pensel. Färgen ger en tålig och hållbar yta som samtidigt är diffusionsöppen (“andas”) vilket är nog så viktigt vid arbete med gamla byggnader. Linoljan, färgens bindemedel är fotokromatisk vilket betyder att den gulnar en smula på ytor som får för lite dagsljus. Fotokromatin är dock reversibel vilket innebär att en yta som gulnat återfår sin ursprungliga kulör så fort den utsätts för dagsljus. Observera: Linoljefärg innehåller linolja. Trasor, trassel och annat fibröst material kan därför självantända. Dränk trasor i vatten och stoppa i plastpåse som du försluter väl. Alternativt bränner du upp trasorna.

Innehåll: Oxiderad linolja, zinkoxid, titandioxid, isoalifatnafta (luktfri).
Torktid: Genomhärdad efter 24 timmar vid 20°C. Snabbare vid god luftväxling
Åtgång: 1 liter räcker till 12-20 m2 beroende på underlag
Förpackningar: Finns i 0,5, 1 och 5-liters burkar (välj i rullistan)
Rengöring av pensel och händer: Linsåpa
Torrhalt: 95%
Densitet: 1,8-2,2 kg per liter beroende på pigment

Ytterligare information

Vikt kg
Storlek

0,5 L, 1 L, 5 L