Vit Halvblank

Linoljefärg – Vit halvblank

kr210.00

0,5, 1 eller 5 liter. En vit slutstrykningsfärg av halvblank karaktär för all in- och utvändig målning.

Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:
  • Beskrivning
  • Mer information

Beskrivning

Denna halvblanka linoljefärg tillverkas av höggradigt raffinerade linoljor vilket ger färgen unika egenskaper vad beträffar torktid, glans, väderbeständighet och mögelresistens. Den kännetecknas av låg viskositet och hög vikt, vilket ger en lättstruken men samtidigt väl täckande färg utan behov av spädning. Densiteten varierar mellan 1,8-2,2 kg per liter vilket borgar för hög andel pigment och lång livslängd.

Slutstrykningsfärgen används efter att ytan belagts med Linoljefärg Grund och skall strykas i två lager. En färg av halvblank karaktär lämpar sig för snickerier, fönster och dörrar eller där man så önskar en blankare yta.

Allmänt om linoljefärg: Linoljefärg används vid målning såväl inomhus som utomhus och kan användas på så vitt skilda underlag som trä, stål, puts och glas. Det är viktigt att du målar tunna lager när du målar med linoljefärg. Jobba in färgen med en tät och bra pensel. Färgen ger en tålig och hållbar yta som samtidigt är diffusionsöppen (“andas”) vilket är nog så viktigt vid arbete med gamla byggnader. Linoljan, färgens bindemedel är fotokromatisk vilket betyder att den gulnar en smula på ytor som får för lite dagsljus. Fotokromatin är dock reversibel vilket innebär att en yta som gulnat återfår sin ursprungliga kulör så fort den utsätts för dagsljus. Observera: Linoljefärg innehåller linolja. Trasor, trassel och annat fibröst material kan därför självantända. Dränk trasor i vatten och stoppa i plastpåse som du försluter väl. Alternativt bränner du upp trasorna.

Innehåll: Oxiderad linolja, zinkoxid, titandioxid, isoalifatnafta (luktfri).
Torktid: Genomhärdad efter 24 timmar vid 20°C. Snabbare vid god luftväxling
Åtgång: 1 liter räcker till 12-20 m2 beroende på underlag
Förpackningar: Finns i 0,5, 1 och 5-liters burkar (välj i rullistan)
Rengöring av pensel och händer: Linsåpa
Torrhalt: 95%
Densitet: 1,8-2,2 kg per liter beroende på pigment

Mer information

Vikt kg
Storlek

0,5 L, 1 L, 5 L