Om Skogshult Snickeri & Byggnadsvård

Skogshult Snickeri & Byggnadsvård

Vi slog under 2013 upp portarna på gården Skogshult utanför Strömstad i norra Bohuslän. De första möblerna byggdes i den gamla vedboden som inreddes till mini-snickeri. Men snart blev efterfrågan större och en ny lokal ordnades med plats för större projekt och drömmar. Vår snickeri verkstad finns idag på Prästängen i Strömstad.

Visionen om att kunna ägna sig helhjärtat åt finsnickeri & byggnadsvård har funnits under många år, och efter 17 år i bygg och inredningssnickeri-branschen kan vi nu stolt säga att vi kan tillverka allt från platsbyggda kök och möbler till snidade träskedar! Ta en titt i galleriet för att se mer om de uppdrag vi utfört.

Vår förkärlek för traditionellt hantverk och att arbeta med genuina material har återspeglats i många av våra restaurerings och byggnadsvårdsprojekt. Här jobbar vi främst med handverktyg på gammalt vis för att hålla traditionen vid liv. Fönsterrenoveringar samt kopiering av gamla förlagor av dörrar och liknande är en del av detta. Vi jobbar enbart med kärnvirke av högsta klass och väderskyddar självklart med linolja.

Våra möbler byggs med mycket kärlek och till stor del av återbrukat material.  Tanken är att alla möbler skall kunna ha en egen historia att berätta. Så har du lite gammalt virke liggande, tveka inte på att låta oss återuppliva det till en ny möbel med historia inkluderat! Alla möbler är unika och har sin egen charm, helt utifrån materialen de är byggda av.

Har du en idé så gör vi den till verklighet!
Välkomna med Er förfrågan!
Mvh
Mårten Gille
Skogshult Snickeri & Byggnadsvård