Linoljefärg Grund Selder & Company

Linoljefärg – Grund

kr212.00

0,45, 0,9 eller 4,5 liter. Linoljegrundfärg för de flesta underlag inomhus och utomhus.

Artikelnr: N/A Kategori:
  • Beskrivning
  • Ytterligare information

Beskrivning

En balanserad grundfärg är en förutsättning för ett väl genomfört måleriarbete och ett starkt och skyddande slutresultat. Selder & Companys zinkbaserade grundfärg utgår från raffinerade linoljor vilket ger den unika egenskaper vad beträffar torktid, genomhärdning och väderbeständighet. Denna linoljefärg kännetecknas av låg viskositet och hög vikt, vilket ger en lättstruken men samtidigt väl täckande färg utan behov av spädning. Densiteten varierar mellan 1,8-2,2 kg per liter vilket borgar för hög andel pigment och lång livslängd.
Grundfärg skall alltid användas oavsett om ytan är trären eller målad sedan tidigare. Grundmålning gäller oavsett slutkulör. Särskilt utsatta ytor, vattbrädor, vindskivor, karmstycken, fönster och dörrar bör helst grundoljas med Grundolja Universal innan grundfärgen påföres.

Allmänt om linoljefärg: Linoljefärg används vid målning såväl inomhus som utomhus och kan användas på så vitt skilda underlag som trä, stål, puts och glas. Det är viktigt att du målar tunna lager när du målar med linoljefärg. Jobba in färgen med en tät och bra pensel. Färgen ger en tålig och hållbar yta som samtidigt är diffusionsöppen (“andas”) vilket är nog så viktigt vid arbete med gamla byggnader. Linoljan, färgens bindemedel är fotokromatisk vilket betyder att den gulnar en smula på ytor som får för lite dagsljus. Fotokromatin är dock reversibel vilket innebär att en yta som gulnat återfår sin ursprungliga kulör så fort den utsätts för dagsljus. Observera: Linoljefärg innehåller linolja. Trasor, trassel och annat fibröst material kan därför självantända. Dränk trasor i vatten och stoppa i plastpåse som du försluter väl. Alternativt bränner du upp trasorna.

Innehåll: Oxiderad linolja, zinkoxid, titandioxid, isoalifatnafta (luktfri).
Torktid: Genomhärdad efter 24 timmar vid 20°C. Snabbare vid god luftväxling
Åtgång: 1 liter räcker till 12-20 m2 beroende på underlag
Förpackningar: Finns i 0,45, 0,9 och 4,5-liters burkar (välj i rullistan)
Rengöring av pensel och händer: Linsåpa
Torrhalt: 95%
Densitet: 1,8-2,2 kg per liter beroende på pigment

Ytterligare information

Vikt kg
Storlek

0,45 L, 0,9 L, 4,5 L